Sirotelattia on suosittu vaihtoehto myös kotitalouksiin

Tervetuloa betonirakentamisesta kertovan blogini pariin! Tällä kertaa pureudun tämän hetken trendinäkin tunnettuun ilmiöön, eli betonilattioihin ja niiden tekemiseen. Betoni- eli sirotelattia on noussut yhdeksi uusien kotien suosituimmaksi lattiavalinnaksi, mutta miksi ihmeessä? Siitä lisää tässä artikkelissa.

Monipuolinen materiaali moniin kohteisiin

Aiemmin betoni huolittiin lattiamateriaaliksi lähinnä parkkihalleihin ja teollisiin tiloihin. Nykyään ne ovat, kuten jo sanottu, suosittu valinta myös kodeissa ja edustavissakin julkisissa tiloissa. Hiottu ja huolella viimeistelty betoninen lattia on todella kaunis. Betoni antaa monipuolisia mahdollisuuksia toteutukseen. Lattian ulkonäkö riippuu hiomisen asteesta, lattian kiillosta, maalista ja muista tekijöistä. Betoninen lattia voi siis olla kaikkea muutakin kuin rouhea teollisuushallin lattiamateriaali. Betoni sopii tietysti erinomaisesti tuomaan teollista tunnelmaa myös koteihin. Tämä tyyli on ollut nousussa viime vuosien aikana. Betonista tehty lattia sopii hyvin myös todella monien muiden sisustustyylien kanssa, sillä itsessään se on melko neutraali valinta.

Sirote- vai mikrosementtilattia

Betoni on materiaalina kestävä ja helppohoitoinen. Se siis sopii erinomaisesti sellaisiin tiloihin, joissa kuljetaan kengät jalassa tai liikutellaan huonekaluja. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi eteinen, olohuone ja ruokailutila.

Betoninen lattia on mahdollista toteuttaa eri tavoin. Mikrosementti on vaihtoehto, jossa lattia pinnoitetaan muutaman millimetrin paksuisella kerroksella betonista tehtyä pinnoitetta. Lattia voidaan toteuttaa myös sirotteen avulla. Sirotelattian ulkonäkö riippuu sirotteen väristä ja viimeistelystä.

Lattiaa tehdessä on äärimmäisen tärkeää pitää huolta sen tasaisuudesta kaikissa työvaiheissa. Pienetkin virheet näkyvät sileässä lopputuloksessa. Betonilattian tekoon kannattaakin palkata kokenut ammattilainen, joka osaa paitsi valita oikean metodin, myös toteuttaa lattian huolella. Ammattilainen, kuten vaikkapa Rakennuspalvelu Ihanamäki Oy, kannattaa ottaa mukaan prosessiin jo suunnitteluvaiheessa, jotta hän osaa ottaa kantaa lattian tekemiseen vaikuttaviin asioihin, joita voi tulla esiin yllättävissäkin kohdissa.

Pidä lattiasta huolta

Kuten sanottu, on betonilattia kestävä materiaali, joka sopii hyvin esimerkiksi lemmikkitalouteen. Kestävä lopputulos taataan oikeanlaisella pinnoitteella. Lattiaan voi kuitenkin tulla naarmuja ja jälkiä. Ne on yleensä mahdollista saada korjattua hiomalla ja pinnoittamalla lattia uudelleen. Betonisen lattian, kuten muidenkin lattiamateriaalien pitkäikäisyyden kannalta on tärkeää, että lattia puhdistetaan asianmukaisesti ja säännöllisesti.tag:
307 sanat

minusta

Tervetuloa betonirakentamisesta ja alan urakoitsijoiden työstä kertovan blogin pariin Toimitko rakennusalalla? Tai ehkäpä olet rakennuttamassa omaa taloa, ja olet sitä kautta kiinnostunut tietämään rakentamisen eri osa-alueista? Oli tilanteesi mikä tahansa, minun betoniurakoitsijoiden työstä kertovasta blogistani löydät paljon tietoa betonista materiaalina, siitä mitä kaikkea betonista voidaan rakentaa, miten sitä voidaan muokata ja mitä taitoja tätä materiaalia työstävältä vaaditaan. Betoni on tunnettu äärimmäisestä kestävyydestään ja onkin useiden suurempien ja pienempien rakennusten tärkeä elementti. Nykyään betoni on nostamassa arvostustaan myös sisustuksellisena elementtinä muun muassa erilaisten betoniseinien ja -lattioiden muodossa. Betoni on monipuolinen rakennusmateriaali, josta voidaan luoda hyvinkin persoonallisia elementtejä. Sen työstäminen vaatii tietynlaista ammattitaitoa ja työvälineitä, joista saat tietää lisää lukemalla kirjoituksiani. Mukavaa, että olet löytänyt tänne!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Sirotelattia on suosittu vaihtoehto myös kotitalouksiin
7 April 2021
Tervetuloa betonirakentamisesta kertovan blogini pariin! Tällä kertaa pureudun tämän hetken trendinäkin tunnettuun ilmiöön, eli betonilattioihin ja ni

tag